fredag 15 juli 2011

Vaggande tanter i Gudrun Sjödénkläder....

...kom jag att tänka på häromdan då jag besökte vår vackra huvudstad en snabbis efter jobbet.
Jag är medlem i ett forum på nätet för sömnadsintresserade, http://www.sysidan.se/.
Där är medlemmarna från de yngsta yngsta till ganska ålderstigna.
Och sen i sin bästa ålder typ jag.
Debattens vågor går ibland höga så gnistorna ryker!!
Fast numera är jag inte på nåt sätt aktiv, så jag relaterar till förr i tiden...
I en tråd diskuterades det årets syfestival på mässan.
En av de yngre medlemmarna hade det kloka inlägget att: Det var inget att besöka, där var bara en massa vaggande tanter i Gudrun Sjödénkläder.

Jag blev heligt förbannad helt enkelt, vet inte varför jag brydde mig egentligen. Kanske en känslig punkt att jag just då inhandlat lite från ovannämnda desiger eller vad som gjorde mig så uppretad.
Tänkte "Flicka lilla, du ska se en vacker dag då även det oundvikliga drabbar dig, det vill säga att bli äldre. Knappast nån som vaggar av fri vilja heller. Vänta du bara......"

Då jag var i Stockholm dårå bava, häromdan asså, kom jag på detta igen och blev irriterad. IGEN!

Kan ju bero på att jag var i Gamla Stan och hittade en Gudrun Sjödénaffär och återigen shoppade loss!
Köpte världens finaste kofta och en tunika innan jag förnöjt vaggade vidare......

Tänk att vissa bagateller etsar sig fast i flera år, men nu ska jag inte ägna detta en tanke mer.
Aldrig nånsin!! Vagg vagg!

Ha en bra helg
Barbro

16 kommentarer:

 1. Vaggeli vagg! Jo då traskar vi vidare och fortsätter hänga upp oss på detaljer :)
  Visst är det så att vissa saker sitter hårt fast...

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är skönt att få hänga upp mig på detaljer ibland och bli sådär riktigt grinig...just nu är jag saligt grinig på mitt Schenker ombud, den mest inkompetenta person jag mött!!! Nästa gång ska jag vagga in i min bästa G.S.-tunika och hytta med näven...oj vad denna människa kan reta upp mig=/

  Och bilen går bra?

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Vet egentligen inte varifrån uttrycket "och bilen går bra?" kommer ifrån (kanske någon annan vet?), men jag har hört det i sammanhang där någon berättar en lång harang om jobbiga saker, kanske personliga saker som upprör och sen slänger ut frågan om bilen. Detta ska väl symbolisera lite av det här med barn av sin dag...att vi har ett annat sätt att kommunicera än förr. Idag kastas vi mellan djupa, allvarliga samtal och helt ytliga, materiella saker, i ganska snabba kast.

  Hej svejs!
  Regina

  SvaraRadera
 4. Usch... ungdomar vet inte vad de säger, men till slut så faller de på eget grepp... förstår din ilska för ibland så blir också jag heligt förbannad... mest på orättvisor.

  Nu vaggar vi vidare:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Visst kan man hänga upp sig på detaljer ibland. Vi får trösta oss med att vi bara blir visare och visare med åren , och förhoppningsvis kommer dylika grodor inte ur våra munnar ;)

  SvaraRadera
 6. Jag vaggar fram varje vinter i en stor go jacka från Gudrun Sjöden, det är min favorit. Alla plagg jag köpt där har varit favoriter, har slitit ut dom. Skit i snärtan, vi vaggar vidare.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Hittade ingen mailadress till dig!? Här är länken till programmet där du kan göra dina bilder gamla http://labs.wanokoto.jp/olds

  Måste bara tillägga att gubben frågade aldrig mig om fönstren, dem tog han hem helt på eget bevåg=) Jag tror han har kommit på vad som gör mig glad.

  Ha det så bra!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Tror inte du vaggar på något sätt men vissa saker har man svårare att glömma än andra! Jag tror du är väldigt snyggt klädd:) Synd du inte kommer till Violan, kanske framöver?!

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  Tycker allt det finns många fina kläder från gudrun sjöden och intevill jag kalla mig gammal och vaggande fast barna påstår att jag börjar bli det ;).

  Nostalgibyn är ett litet ställe uppbyggt med saker från 50-talet. Finns affär, mack, café, bio mm. Klicka gärna på min länk och kolla vidare. På onsdagar har de bilträffar och det brukar komma folk från hela mellansverige.

  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 10. Jag tycker den vaggande Gudrun-åldern är den bästa!! :D
  Ha det gott!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 11. Fina bilder från vår huvudstad!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Strunt i ungdomens nyckfulla attityd, alla blir vi lite till åren vare sig vi vill eller inte.
  När min höft värker som mest vaggar jag som en gammal anka,,,,vagg vagg!
  Vore jag du så skulle jag göra gele av vinbären.
  Det går lätt som en plätt med gelesocker.
  Några minuter bara så är det "klarrt".
  Önskar jag hade fler buskar bara;)
  Kramis "Tant" UllaMaria

  SvaraRadera
 13. Hejsan! Visst blir vi "lite" äldre för varje dag hihi. Jätte mysiga bilder du bjuder på.
  Ha det gott kram kram Arja♥

  SvaraRadera
 14. En stor kram till dig från en annan vaggande tant! Bry dig inte om vad en sån ungdom skriver, de blir kloka som vi de med med tiden. Njut av helgen min vän!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 15. Härliga bilder från vår vackra huvudstad! Har dock lite svårt att se dig vagga fram, tror inte du är den typen! Ungdomar måste nog göra sina misstag för att bli visare med tiden! Ha en fin dag! Kram Iréne

  SvaraRadera
 16. Att bli äldre är bland det bästa som har hänt mig! Den sämsta tiden i livet måste vara runt 20 då man inte har fattat någonting men ändå tror att man kan allt! Ödmjukhet är något man lär sig med tiden, och det är tur det! ;0) Näe, jag ser fram emot att bli en vaggande tant i Gudrun Sjödin kläder...

  Jovisst! Angående hur jag hinner med allt... Tja, jag gör det som är kul och om tid finns över så tar jag tag i det tråkiga. Inte konstigare än så faktiskt! ;0)

  Kraaaam/ Anna

  SvaraRadera