tisdag 5 juli 2011

Min altan på "landet"

Hej vänner
Här har det inte duggat ett dugg tätt mellan inläggen.
Nu är första arbetsveckan efter min långa ledighet avklarad, jag kom lindrigt undan och måste motvilligt erkänna att det är ju kul att jobba. Fast det inkräktade lite väl mycket på det trevliga privatlivet...
Som tur var är jag ledig denna vecka så det inte blir för stor dos arbete åt gången....
Äsch, nu raljerar jag för att göra er avundsjuka att jag trots allt har det väääldigt bra numera. Inte hela världen att gnälla över att jag har 5 arbetsveckor kvar innan jag spenderar min tid alldeles som jag vill, med viss påverkan av omgivningen. Arbeta och arbeta, webshopen kräver ju en stor mängd arbete, så jag är inte så lat som ovanstående gör gällande.
Hm, kanske reser nånstans redan i september? Får väl se hur det blir. Behöver ju nya glasögon och sånt skaffar man ju i Thailand så dit får det väl bli en glasögon- och linsshoppingresa så småningom.


Visar lite bilder från altanen till vår stuga i Roslagen.
Humlen växer så det knakar!
Har satt upp en spegel över den lilla hyllan, en väninna påstod att det så ut som ett altare!
Han som sitter uppe på taket i hörnan kallar vi "Dåren", han har fått sitta kvar sen vi köpte huset för 6 år sen. Dåren på grund av att då det blåser snurrar han på vingarna och låter som fasen......få se hur länge han får överleva.
Dukade till fest och just som det var klart kom skyfallet. Bara att slita in alltihop.

MEN, nu till skälet att jag visar dessa bilder! Vill ha goda råd!
Stugan är gul med gröna knutar, vill inte ha det så! Här ser ni färgerna och först ogillade jag bara det gröna men nu ska nog allt så småningom få annan färg.
Jag funderar på vitt/creme med vinröda luckor och knutar. Vad tror ni om den saken eller finns bättre förslag? Smutsrosa o vitt, men där är nog gränsen överstigen för gubben.
Nån som kanske har bra tips hur man gör med fönster och dörrluckorna. Varken lätt att slipa eller måla kan jag gissa.

/Barbro

6 kommentarer:

 1. Vitt med vinrött låter snyggt. Men är tyvärr inte till nån hjälp när det gäller det praktiska arbetet... hatar att skrapa. Får sånt ryyyyyys.
  Väldans mysigt har du på din altan, där kan man säkert både äta och dricka gott.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. grått och vitt är snyggt till ert hus tycker jag...kramis semlan (mys och hemtrevnad)

  SvaraRadera
 3. TvärtemoBittan tycker svart.....men jag skulle vilja se lite mer av stugan så se nu till att fota och lägg ut.
  Härligt med bara 5 veckor kvar i arbetslivet, det får du stå ut med :-)Det är klart att brillorna ska inhandlas i thailand var annars kan man köpa det ? Ingen aaaaaaning. Jag hoppas fortfarande att min Darlingen ska säga :säg upp dej älskling och lev på kärlek haha. Men då ska väl himlen ramla ner först så jag får nog stå ut " några " år först ...men i vinter SKA jag ia f va farmorledig tänkte jag.

  Ha de gott
  Kram Bittan

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Bittan jag vill ha en helhetsbild för att kunna säga vad jag tycker! För övrigt ser det jätte mysigt ut. Klart kameran åker med till Kroatien! Njut dagen goa du!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Av det lilla jag ser på bilderna ser ditt sommarhus/hus på landet jättemysigt ut. Jag skulle nog välja grått hus med grå/blå knutar (mkt dovt blått), det skulle harmoniera med det vackra grå trädäcket. Men som ovanstående talare behövs fler bilder för att se helheten.

  Ha en riktigt fin torsdag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Bara tanken på och slipa fönsterluckor.... måste finnas någon apparat man liksom svischar över med. Timell brukar ha så fiffiga saker..fniss.
  Låter jättefint med vitt och mörkrött det är mina favoritfärger. Eller vitt och mörkblått eller vitt och grått, kanske går och lägga in en bild av huset i datorn och göra en färgkoll.
  Jättefin trävägg på din altan, och dåren var fin tycker jag. Ser ut som der är take off när som helst på den pippin.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera