lördag 26 februari 2011

Shopping i Marocko

God morgon eller kanske förmiddag snarare....
Lovade visa lite av mina "fynd" (?) från Marockoresan.


Fem Kelimmattor, 4 kommer här: Detta är den finaste, och i mitt tycke väldig lik den jättedyra jag visade i förra inlägget.
Jag har ganska mycket färg i mitt hem och är avundsjuk på alla er med fräscht vitt i hela inredningen. Har tänkt att man kan ju inte göra om hela huset bara för att man ändrar smak och modet ändras. Visst, det ser varmt och ombonat ut, men har ändå tänkt lite sakta övergå till ljust. Och hur bra gick det på en skala........? Tydlig bevis på min vita smak ser ni ju på denna matta! Helt i färg med resten, som jag ju skulle ändra. Den, och de andra också, var stoooora då de kom in i mitt lilla hus! De växte under resan hem tror jag.
Den är gjord i 3 tekniker, vävd knuten och broderad.


Lite mer neutral i färgen! Men stor den också. Gjord av kamelhål. Såg den som rätt vit i affären men den ändrade tydligen fär på hemvägen.


En till liknande, inte samma mönster, men de passar ihop. Denna är mindre o långsmal. Får nog bli hallen för dessa två och de slitna trasmattorna från IKEA får åka på brasan


Denna gillar jag jättemycket. Mönstret ser lite oroligt ut på bilden, men inte i verkligheten. Nästan tre meter lång.


Kolla kranen!! Så klart den inte gick att motstå!! Mönster på hela pipen eller vad den kallas. Hm, anpassad till svensk VVS-standard???


Lite Montazami-inspirerad där man gick i gränderna o ramlade på dessa. Får se om de kanske hamnar på Tradera eller webshopen.

Och en LYKTOMAN som jag kommer ju inte hem utan lite fler till samlingen. Man kan ju aldrig få för många. Eller???
Ha en riktigt bra helg!!
Barbro

10 kommentarer:

 1. Vackert, vackert alltihop!

  SvaraRadera
 2. Ja, de beiga mattorna var ju helt underbara.
  Jag håller med om att man inte kan ändra sitt hem hur som helst, själv har jag behållt min egen stil i över 20 år, så jag har med andraord alltid haft vitt omkring mej, även när det inte var mode.
  Den kranen var ju åxå helt underbar....
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 3. vilka mattor:) Kul att få handla lite!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Underbara mustiga färger på mattorna. Jag tycker ju om färg också uppblandat med det vita. Skulle aldrig kunna bo i ett helt vitt hem. Och jg tror färgerna är på väg tillbaka. Nu skall vi snart ge oss iväg, först middag sen tunggung till Roffe Wickström. Ha en fortsatt fin helg goa du!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara Kelimmattor du har köpt! Nummer två är min favorit, tycker väldigt mycket om färgställningen på den. Kranen och tofsarna är också väldigt fina.

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Ååh så mycket vackert du funnit på din resa!
  Mysiga mattor i underbara färger!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Oj den där kranen på handfatet, den var snygg den! Vilka matter, vilka härliga färger, hur i 17 fick ni hem alla de?? Kram Iréne

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Å så härligt att resa och shoppa så fina saker. Ja visst blir man sugen på en massa när man tittar runt på bloggar, vi har mest vitt här hemma och jag gillar ljuset, mer och mer blir vitt här hemma men snart är det nog helt ute men det gör inget för jag gillar det.
  Ha en bra vecka, kram Rebecca.

  SvaraRadera
 9. Vilka stora resväskor du måste haft....Åh vad jag äälskar Kelim (fast jag inte äger en enda)

  <3 Carolina

  SvaraRadera
 10. Mattorna är superfina! De kommer bli toppen hemma hos dig! Jag tycker du ska ge upp "vitplanerna" och satsa på ditt varma ombonade hem, oavsett vad som är inne! Den ljusa mattan kan du alltid sälja till mig:-)

  SvaraRadera