tisdag 14 december 2010

YEEEES!!!!

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting
Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring
Onsdag går jag ut och vankar
Torsdag sitter jag i tankar
Fredag gör jag vad jag vill
Lördaaag stundar helgen till!!!

 I denna vackra byggnad har jag jobbat i 10 år, dvs så länge den har funnits, och dessförinnan i föregångaren, "gamla tornet", numera rivet sen länge, sammanlagt 37 år!!
Men nu sjunger jag på sista versen, 30 arbetsdagar kvar. Yippee!!
Fr.o.m den sista januari är jag fri att göra som i sången ovanför! Inte för att jag är riktigt lagd åt det hållet, men ändå den sköna känslan av att bara kunna. Om jag skulle vilja!

Om någon minns bad jag er i något inlägg hålla tummarna fast jag berättade inte varför, nu är det klart. Jag har fått ett mycket förmånligt avtal att lämna plats för yngre kollegor. Pensionsåldern 60 år tubbade man på och jag och några kollegor fick möjligheten att välja att bli LEDIGA!
Avtalet var dessutom så bra att det skulle vara rena dumheten att tacka nej.
Känner inte den minsta rädsla för att känna saknad.
Alla kära kollegor kommer man förstås känna saknad efter och med glädje minnas alla roliga stunder man haft tillsammans.
Nu blir det att satsa för fulla muggar på mitt företag Broderamera! Och förstås umgås så mycket vi bara orkar med lilla barnbarnet Edvin
Glädjen jag känner över detta är gränslös!

Dessa fina ljusstakar i form av gafflar och skedar fick jag hem till butiken igår! Visst är de superläckra?

Ha en bra dag
Barbro


8 kommentarer:

 1. Grattis! och förstår att du väljer att avsluta, måste vara skönt att få göra som man vill och och du har ju mer att sätta tänderna i !? Jag jobbar ju bara 50% och det är hur underbart som helst! Jag brukar skämtsamt säga att jag jobbar inte för pengarna utan för att min brukare ska få ha det bra! Ha nu en fin dag och fira med Edvin! Kram Iréne

  SvaraRadera
 2. Oh va skönt hoppas att du får en härlig tillvaro framöver. Här tyvärr några år kvar men det är bara att jobba på så är det snart dags för mig också.
  Hoppas du får en fin vecka med barnbarnet.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din känsla....
  Att bara kunna göra det man vill med sin tid.
  Är heller inte rädd för den dagen då jag blir pensionär, kommer att ha fullt upp...
  Meeeen...jag har 17 år kvar!!!
  Bara att kämpa på , fast jag har en mycket bra arbetsplats där man behandlar medarbetare med stor respekt och lyhördhet, så det blir nog inte så svårt.
  Kram ullamaria

  SvaraRadera
 4. Tycker att det är en bra sak, att låta oss som jobbat i många många år få lämna över till yngre. Det blir väl skönt för dig att få ägna dig åt nåt som du själv byggt upp istället.
  Statliga arbetsgivare är lite svåra...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Ja du kan tro Barbro att det var nervöst igår, men allt gick så bra. Vad glad jag blir för din skull, vilken glädje som riktigt bubblar ur detta inlägg! Och ditt första lotteri gick ju bra! Såg du att dina handdukar förmodligen hamnar i nån tidning nästa jul? Ha en fin onsdag vännen!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Men så underbart att få göra det som man vill på dagarna. Det är bara att gratulera. Förstår att du inte har några problem med att sysselsätta dig. Önskar att man kunde få till ett bra avtal med kommunen men det är nog bara att harva på ytterligare några år.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Grattis. Och nu får du göra som du vill, nåja, snart.

  SvaraRadera
 8. Vad härligt att få lediga dagar, att kunna titta i almanackan och se att det finns blad som är tomma som du kan fylla med vad du vill=)

  Roligt också att ha det egna företaget där du kan bestämma över din insats och arbetstid alldeles själv.

  Det är bara att gratulera!
  Önskar dig en fin helg och 4:de advent!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera