onsdag 22 december 2010

Ingen kul dag


Hej alla bloggisar
Äntligen ledig några dar före jul. Hade tänkt hinna med städning, julklappsinköp och kanske lite matfixande. Men av det blev inget! Bara en massa bök och stök!
25 grader kallt då jag vaknade, vattnet i köket fruset! Har eldat vedkaminen och satt ett element framför rören, inget hjälpte. Temperaturen i köket 6 grader! Vattnet fortfarande fruset så klart.


Installerade en värsting till luftvärmepump i våras som har varit jättebra, den har värmt både över- och nedervåningen åtminstone då det varit ner till -10. Men just idag ville den inte. Har nog anat att allt inte varit som det skulle med den en vecka. 11 grader i rummet den sitter i!
Visade sig att hela utedelen var en enda iskoka, fläktbladen stora isklumpar. Ringde leverantör för att få råd.


Tipset var att slå av strömmen och hälla hett vatten på den, genom gallret och stänka så gott det gick på fläkten. Kändes inte riktigt bra att hälla vatten på elgrejor! Nåja fick bort isen, men inte upp värmen.
Efter en hel dags slit med detta har jag nu 15 grader i vardagsrummet, ungefär som innan jag köpte luftvärmepump alltså.
Bilen har jag inte ens vågat försöka starta, verkar inte vara min dag idag.


Städning, näe! Fick en ny leverans från Olsson & Jensen igår med bland annat dess fina jättelyktor. Hela hallen full av kartonger som ska packas upp o kollas o flyttas dit där de står bättre. Har i alla fall fotat dem som synes. Barnsligt glad över dem, vill behålla minst ett ex av varje, men nu finns det nog inte plats för fler lyktor o ljusstakar i mitt hus. Kanske köpa ett mycket större hus, och varmare!
Hälsningar
En stelfrusen
Barbro

12 kommentarer:

 1. Oj vilket elände du råkat ut för, hade samma här igår men det var så att vi skulle uppgradera pelletsbrännaren och de kom då den dagen som det var kallats ute.... +10 hade jag inne under eftermiddagen men nu en ljuvlig värme i hela huset, tänk att lite uppgradering kan göra sååå mycket! Ha trots kylig innetemp en fin kväll! Tänd alla ljus! Kram Iréne

  SvaraRadera
 2. Gokväll!
  Åh vilken jäkla otur fy vad kallt!
  Hoppas att det fixar sej!!!!
  Här har vi 20 minus just nu!!!!!
  Fina lyktor!!!!!
  Ha en fin KVäll1
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 3. Åhh stackare, så kallt:( Hoppas verkligen du får ordning på det!

  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Usch det låter inget vidare. Is i ytterdelen på luftvärmepumpen ska det inte vara. Vi fick ny ytterdel för vår strulade så länge o vi hade ju garanti. Det är fel på avfrostningen eller så rinner inte vattnet ut. De började med att borra upp hål nertill men det hjälpte inte. Så till slut så sa vi att de får fixa det. Klart slut typ. . O då blev det ny. Nu funkar den trots det är -25 men vi har braskamin som stöd. Lycka till. Ge dig inte. Det är en bra maskin o den ska funka.
  Kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Stackars dig, vilket elände du råkat ut för! Hoppas verkligen att det fixar sig. Och du - strunta i städningen!
  Julkramar Eva

  SvaraRadera
 6. Lät inget kul alls! Hoppas det ordnar sig och att du får en riktigt god jul!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Nu tycker jag allt lite synd om Dig! Fy fasen va kallt du har det. Hoppas att det snart ordnar sig så att du inte ska frysa. Jag hörde att vi ska få lika kyligt i morgon oxå. Vi har 25gr här nu. Det är väl bara att köra en "åkarbrasa"
  Kram och god jul,från Åsa (på andra sidan stan)

  SvaraRadera
 8. Hoppas att värmen återvänder...
  inte den bästa dagen sånt händer på när det är julafton imorron...
  Kram å go jul!
  Ullamaria

  SvaraRadera
 9. Usch vilket elände! Jag hoppas att det har ordnat upp sig. Vattnet till vår toa frös häromdagen, då var det -26. Lite för kallt för min smak.

  Jag vill iaf säga:

  En riktigt GOD JUL och en fin julhelg önskar jag dig!! Ta det lugnt och bara njuuut!

  Varma julkramar,
  Regina

  SvaraRadera
 10. Hejsan!
  Hoppas att din julhelg blev bättre och att ni fick upp värmen, vi har en sån på jobbet och det funkar inte alls bra när det blir så kallt, typiskt det är ju då man vill ha det extra varmt.
  Ha en bra fortsättning på julhelgen,
  kram Rebecca.

  SvaraRadera
 11. Kikar in lite sent. Här brukar pannan strejka när det kommer en köldknäpp. Eldar med ved. Men i år har den funkar helt utan problem! Hoppas det inte blir så kallt på början av det nya året! GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 12. Roligt att vi "hittat" varandras bloggar.
  Jag kan ju nämna att jag har en bror i Bälinge och att jag själv har bott några år i Alunda...
  känns som att det skulle vara i dina trakter?
  Gott nytt år, Ullamaria

  SvaraRadera