fredag 11 november 2011

Helgprojekt

Nä, det är inte detta den här helgen, det var förra helg"jobbet". En skumpa hade legat och skräpat alldeles för länge.....
Utan den här helgen ska jag sätta upp dessa nya tapeter i köket på "landet" som jag håller på att renovera. Dålig mobilbild, de har vit botten och inga ränder på tvärsan, visar bättre bild senare av det färdiga verket.
Sandudd "Från mormors tid". Har gett upp att jag skulle ha modernt på landet o gammeldags hemma, nu blir det gammeldags o mysigt på båda ställen. Det där med modernt har liksom aldrig varit min grej, minimalismen är bland det fulaste av inredningsstilar enligt mig.

 Detta är fjärde taket jag målar i det huset. Från mörkbastu till vitt. Vilken skillnad , eller hur??
Tänk, varje gång säger jag: Aldrig mer måla tak...sen vilar jag ett år. Sen håller jag på att kräkas över den mörka färgen som blir allt mörkare. Sen tar jag nya tag. Nu är detta tak klart. 4 lager behövdes!!! MEN NU! Ska jag ALDRIG mer måla tak. Gubben har mycket att arbeta igen nu, hihi.
Hade inte lärt mig av tidigare erfarenheter, utan började glatt som de gör i heminredningsprogram på TV. Dvs de som aldrig täcker över, aldrig spiller, aldrig kletar och aldrig har hela kroppen nermålad då det är klart.
Skämdes igår på gymet då jag skulle duscha, hoppades ingen tittade och såg mina vitfläckiga armar, vita tår och vita tuttar....ja, jag ansåg det bättre att måla toppless än att sabotera en tröja.....
Ni ser ju, en pyttetidning över det fina vitrinskåpet. Tror ni det straffade sig efteråt?? Tänkte den biten skulle bli gubbens jobb att fixa till.
Till andra halvan plockade jag ut allt o täckte ordentligt.....
Så nu bär det av att åka och tapetsera, underarbetet är gjort. Riktigt noggrannt till och med. Tog två dar att riva gamla nerfettade tapeter, spackla och slipa.
Nu är det roliga kvar.


Adventshängen i zink, med snöre, från Chic Antique. 45:-/ set om fyra.
Porto 12:-. Intresserad? Maila mig på info@barbrok.se


Ha en bra helg mina vänner!
Barbro

11 kommentarer:

  1. Målarfärg på kroppen går jag omkring med periodvis (men det syns ju att man jobbar).
    Håller med dig om att den gammaldags och lantliga stilen är mer hemtrevlig än den moderna, jag vill att mitt hem ska kännas som ett hem istället för utställning.
    Ha en fin helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Precis sån optimist är gubben, tyvärr brukar jag få äran och peta/torka bort alla färgfläckar. Men så fint det blir, vilken skillnad. Rummet kommer och bli mycket ljusare med vitt tak, jättefin tapet också.
    Ha en fin helg
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Hihi..Kan se framför mig hur du står där halvnaken och dräller medans gubben nöjt sitter och tittar på ;).
    Visst är det mysigare med gammeldags och hemtrevligt. När vi flyttade från vårt gamla hus sålde vi allt tyvärr och skulle börja om med mordert och avskalat. Ingen av oss trivdes och trodde först vi köpt fel hus men sen jag börjat plocka in mera av det gamla igen så känns det som hemma :). Enda nackdelen är att det tar längre tid att städa.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  4. Hej goa Barbro! Blir alltid så glad av dina inlägg, och minns bloggträffen och vilken sprudlande härlig glädjespridare du är. När Expressen var här så gjorde jag en dansk "frokost" dukning. Och brödet fotades invirat i en av de fina handdukarna du broderat. Och hon skrev om det i texten sen. Bara så du vet!! Så spännande att få se vilken tapet det blev sen. Och du är väl färgstark som du är utan att försöka dölja det med vita pluttar....ler.
    Ha en superhelg min vän.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Hi hi, ja du, en variant på dalmantiner i negativ film alltså.
    Det blir så snyggt med vitt tak, har också ett bastufärgat, stort sovrum/gästrum som väntar... orkar bara inte ta i tu med det än. Det är ju bra att ha projekt att ta till om man skulle få tid över... som om...
    Nåja, helg får vi nu i alla fall. Kommer att gå i barn-och hundtecken. Stora barn och små hundar. Rapport kommer...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  6. hihi här målar jag med toppless och får fläckar överallt...lär mig aldrig, men slutresultatet brukar bli bra hihihi...kramis semlan

    SvaraRadera
  7. Hejsan,
    härligt att måla taket. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
    Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera
  8. Haha vita tuttar = fint tak :-)
    Nä det där med minimalistiskt är totaly B här med,
    gjorde en tavla ..more is more less is bore för länge sen, den håller än!!!
    På tal om Indien i förra inlägget...vi var där 2008, det luktar INTE som på indiska kan jag intyga, däremot var det en fantastisk upplevelse. En gång Indien , aldrig mer haha ..jodå vi shoppade massor, sydde upp kostymer och klänningar och var på fantatiska paradis stränder ...men det där med att korna gick på motorvägen var liiiiiite svårt att förlika sig med :-)

    Kram Bittan

    SvaraRadera
  9. Gammeldags är också min melodi, minimalism har aldrig slagit igenom i vårt hus!
    Till din fråga om husfärger: har tyvärr inga färgnummer att ge, vi har blandat husfärgerna själv, det är målat med Gysinges linoljefärger. Där blandar man ett antal procent av en kulör i vitt. Så husfärgen är 1% gulockra, jag kallar färgen vaniljgul! Samma med knutfärgen, de är målade med 30% grön umbra.
    Njut helgen!
    Eija

    SvaraRadera
  10. Hihi ser dig framför mig, målandes tak, topless! Men taket blev snyggt, så då kvittar det väl hur man ser ut när man målar....jag har aldrig målat ett tak, alltid överlåtit det åt mannen i huset, håller mig till lister....;)! Ha en skön söndag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  11. Det är roligt det du skriver om hur dom målar i inredningsprogrammen i tv.....där målar dom kolsvarta saker och spiller ingenting och jag är som du, hela jag blir nerkluddad på ett par sekunder och sen allt annat också. Därför drar jag mig ibland för att sätta igång med vissa projekt......Det blir i alla fall fint och taket får ju verkligen ett lyft!
    Agneta kram

    SvaraRadera